Deursloten – Problemen en Oplossingen

Is het je ook wel eens overkomen dat je je huisdeur niet open kon krijgen vanwege het deurslot? De deurgrendel en sloten zitten ingewikkeld in elkaar, en bestaan uit verschillende onderdelen in sommige gevallen, en wanneer dat kapot gaat wordt het waardeloos. Maar je kunt het echter beperken tot twee categorieën: het is ofwel het slot, ofwel de slotopbouw, of het deurkozijn.

Enkele van de frequente problemen met sloten kunnen zijn:

De sleutel zit vast of heeft problemen om in het slot te draaien. Controleer eerst of je wel de juiste sleutel gebruikt. Als je dan nog steeds niet in staat bent om het slot te openen, smeer het slot dan met smeermiddel en maak het schoon. Mocht dat niet werken, bel dan een expert slotenmaker.

De sleutel werkt, maar het slot gaat niet open. Een reden kan zijn dat het binnenste van het slot gebroken is. In dat geval moet je de kapotte onderdelen repareren. Je kunt het laten repareren en herstellen.

De deursleutel gaat er stroef in. Is het misschien winter, en is je slot misschien bevroren? Verwarm dan zowel de deursleutel als het slot. Herhaal totdat het bevroren slot ontdooid is. Mocht het slot niet bevroren zijn, smeer dan wat grafiet poeder op de deursleutel. Als dat niet werkt, moet je sleutel vervangen worden.

Als de sleutel nieuw is en niet werkt, ga dan terug naar de slotenmaker en laat het polijsten.

Een ander probleem is dat de deur niet in het slot glijdt. De onderdelen staan niet in lijn en moeten aangepast worden. De scharnieren moeten aangedraaid worden, of de onderdelen die niet in lijn staan moeten vervangen worden.

Een paar dingen die je in gedachten moet houden wanneer je geen problemen met je sloten wilt hebben: Kijk eerst of de scharnieren goed aangedraaid zijn. Controleer of de slagplaat goed op één lijn staat met de grendel, zodat het dicht gaat. Kijk ook of het niet scheef staat of door iets bijgesteld is om problemen te voorkomen.

De nuttige tips die net geleerd hebt kun je in je dagelijks leven toepassen. Deursloten kunnen soms ingewikkeld zijn zoals je ziet, en problemen veroorzaken. Wees dus voorbereid en leer over de dingen die je kunt doen om het te oplossen om gedoe te voorkomen.

Als je hulp nodig hebt met je sloten, neem dan contact op met – De Slotenmakers uit Groningen

https://pixabay.com/photos/door-accessibility-lock-doorway-1089560/