Wat doen de verschillende makelaars?

Een huis verkopen is niet zomaar gebeurd. Je kan er dus voor kiezen om een makelaar in te schakelen. Een makelaar helpt bij verschillende dingen zoals bemiddeling bij de aankoop, verkoop of verhuur van woningen. Bij koopwoningen kan een makelaar zowel optreden voor aankoop als voor de verkoop. Ook zijn er makelaar die panden taxeren. Hierbij enkele informatie over makelaars. 

De soorten makelaars

Er zijn verschillende soorten makelaars. Als eerste heb je de verkoopmakelaar. Een verkoopmakelaar zorgt voor de verkoop van je woning. Dat begint als jij de woning te koop zet. Daarnaast moet je natuurlijk ook een woning kopen. Dan kan je gebruik maken van een aankoopmakelaar. Verder heb je ook nog een internetmakelaar, die helpt je met het huis mooi op internet te zetten. Uiteindelijk moet je zelf een geschikte makelaar zien te vinden. 

Wat doet een makelaar?

De verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar begint op het moment als jij je woning te koop wilt zetten. De makelaar gaat dan de vraagprijs vaststellen. Dat gebeurt wel in overleg met jou. Wel wordt de prijs pas vastgesteld als de woning is bekeken. Vervolgens volgt er een bemiddeling over de condities van de verkoop. Als een koper interesse heeft in het huis dan onderhoudt de makelaar het contact. Mochten ze het huis willen kopen dan stelt die ook het koopcontract op. 

De aankoopmakelaar

Als je een huis wilt kopen dan kan je gebruik maken van een aankoopmakelaar. Die makelaar zoekt samen met jou een geschikte woning. Door een aanbod te filteren worden er bezichtigingen gepland. Bij de bezichtigingen houden de makelaars meestal verkooppraatjes. Het handigste is als je van die verkooppraatjes af gaat zien. Omdat de enigste prioriteit is het huis verkopen. Daarom is het verstandig om ook zelf grondig onderzoek te doen en een neutrale makelaar te vinden. Voor een makelaar in Roosendaal kan je terecht bij Ludo van der Eijken. Zo vind je de geschikte makelaar.

De internetmakelaar

In dit tijdperk worden er ontelbaar veel huizen via internet verkocht. Als je je huis wilt gaan verkopen kan je dus een internetmakelaar inschakelen. Die zorgt ervoor dat alles via internet geregeld wordt. Dus ook dat de advertentie er netjes uit komt te zien en er de juiste informatie bij komt te staan. Ook helpt hij met het maken van de juiste foto’s. Zo zorg je ervoor dat jouw verkoop een succes wordt.