Nieuwe vouwgordijnen als raamdecoratie

Bij een nieuw huis hoort natuurlijk nieuwe raamdecoratie, heeft u wel eens gedacht aan vouwgordijnen? Tegenwoordig is er meer vraag naar vouwgordijnen omdat, de gordijnen in veel verschillende soorten kleuren beschikbaar zijn. Zo is het makkelijk om vouwgordijnen te combineren met andere meubels of geverfde muren, het is namelijk mooi als er in een ruimte dezelfde kleur voorkomt, dit creëert een rustige uitstraling.

Definitie vouwgordijnen: de naam zegt het eigenlijk al, maar de gordijnen worden in plaats van opgerold opgevouwen

Voordelen van vouwgordijnen

Naast dat deze vouwgordijnen mooi zijn, hebben ze ook een aantal andere voordelen.

  • Een vouwgordijn past namelijk prima bij verschillende soorten interieurs, met name een landelijk interieur. Landelijke interieurs kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en de linnenlook van onze vouwgordijnen passen daar goed bij.
  • Een ander voordeel is het gemak dat deze gordijnen bieden, de vouwgordijnen zijn namelijk makkelijk te bedienen en te monteren.
  • Wat helemaal handig is van dit type gordijn is dat hij te wassen is op 30 graden, zo gaat het gordijn langer mee en blijft hij mooi schoon.

Vouwgordijnen geschikt voor verschillende soorten woonstijlen

Zoals eerder aangegeven passen vouwgordijnen bij verschillende soorten woonstijlen. Wilt u een klassieke of juist een romantische sfeer? Geen probleem dit is makkelijk te creëren met vouwgordijnen. Wanneer u ervoor kiest om wat meer romantiek in uw huis te brengen, dan zijn de vouwgordijnen met een wat warmere kleur uitstekend geschikt. Deze kleuren zorgen namelijk voor meer rust en warmte.

Tip: dit soort gordijnen gaan goed samen met interieur in een ruwe stijl, bijvoorbeeld gemaakt van pallets.

Verschillende stoffen vouwgordijnen

De verschillende soorten stoffen zorgen voor de diverse mogelijkheden. Neemt u een luxere stof dan krijgt de omgeving en het gordijn zelf ook een elegante uitstraling. Als u een strak interieur heeft dan zijn de basic vouwgordijnen de perfecte raamdecoratie. Als u een vouwgordijn met baleinen neemt dan hangen de plooien van het gordijn mooi strak en dit past goed bij het strakke interieur. Heeft u interesse in vouwgordijnen? Kijk dan bij de Expert op het gebied van vouwgordijnen.

gordijnen