Jezelf legaal beveiligen met de volgende tips

Een inbraak meemaken is traumatisch voor jou en jouw gezin. Daarom is het belangrijk dat je jouw gezin en jezelf beveiligd. Wanneer het gaat om de bescherming van jouw geliefde en jouw eigendommen moet je niet twijfelen en het gewoon doen.  Hier zijn enkele tips hoe je jezelf, jouw gezin en jouw eigendom kunt beveiligen.

Maak een schutting

Als je nog geen schutting heb is het bouwen van een schutting een goed idee om inbrekers ver van je huis te houden. Je kunt jouw schutting met verschillende soorten materialen bouwen namelijk hout, steen of van planten.  Als je planten als schutting wilt maken, zorg ervoor dat je dan planten gebruikt met doorns. Kies je voor een stenen schutting, plaats dan aan de bovenkant scherpe punten. Dieven zullen niet proberen om over de schutting te springen.

Verstevig de deuren

Help inbrekers niet om gemakkelijk via de voordeur naar binnen te komen. Inspecteer alle deuren. Test ook de sterkte van de frames, de deurknoppen en de sloten.  Als je verhuist naar een nieuwe woning zorg er dan voor dat je de sloten veranderd. Zo ben je zeker dan dat de sleutels niet bij vreemden zijn.

Vervang de sloten van ramen en deuren 

Heb je lang geen controle gevoerd op jouw sloten: inspecteer het nu. Heb je tijdens de inspectie gebroken of zwakke sloten gevonden, bel dan de erkende slotenmaker. De slotenmaker heeft alle technieken en gereedschappen die nodig zijn om jouw sloten up-to-date te houden.

Bewaar je waardevolle spullen ver 

Waardevolle spullen als een laptop, mobiele telefoon en sieraden moet je ver bewaren. Plaats je waardevolle spullen als de laptop nooit voor een raam want als een inbreker langsgaat kan die terugkomen om het te stelen. Voor jouw waardevolle spullen is het beter om een kluis te kopen en die daarin te doen. In de kluis kan je ook jouw belangrijke documenten en foto’s bewaren.

Voldoende verlichting 

Wanneer je licht in een huis ziet ga je ervan uit dat er iemand in huis is, dieven ook.  Het is daarom belangrijk dat je altijd een lampje in het huis aan laat en op het erf voldoende verlichting hebt. Dit minimaliseert de kans dat inbrekers op jouw erf komen. Je kunt ook lichtsensoren plaatsen op de ingang.  Deze lichtsensoren gaan aan als het bewegingen detecteert. Zo weet je meteen als er iemand op jouw erf is.

Plaats een alarm en camerasysteem 

Het plaatsen van camera en alarmsysteem kan je heel veel helpen. Het moment dat een dief op jouw erf komt en één van jouw ramen of deuren probeert te forceren zal het alarm meteen overgaan. Hierdoor wordt je meteen wakker en kan je op tijd de autoriteiten inschakelen. Wanneer je een camerasysteem ook erbij hebt kan je videobeelden van de inbrekers vastleggen. Je kan dit gebruiken als bewijsmateriaal voor de politie. Heel handig is dit ook wanneer je op vakantie bent, want je kan vanuit een afstand kijken wat er in jouw huis en of op jouw erf gebeurd.