Waarom is een flexwoning ideaal voor een arbeidsmigrant?

Steeds meer mensen zijn met spoed op zoek naar een tijdelijke woning. Denk maar aan gescheiden mensen of arbeidsmigranten. Ook sommige studenten die in een andere stad studeren, zoeken op het laatste moment nog snel een onderkomen. Flexwonen is hier de ideale oplossing voor. Maar wat houdt flexwonen nu juist in?

Wat zijn flexwoningen?

Flexwoningen zijn kleine woningen met een eigen keuken, badkamer en toilet. Deze tijdelijke en zelfstandige woningen worden vaak in leegstaande kantoren of oude fabrieken geplaatst. De gemeente zorgt voor een vergunning om een leegstaande pand tot een woonruimte om te toveren. Zo krijgen deze verlaten ruimtes een nieuwe en nuttige bestemming en vangt men tegelijkertijd een eventueel tekort op de woningmarkt efficiënt op.

Wie kiest er voor flexwonen?

Flexwonen is ideaal voor mensen die snel op zoek zijn naar een tijdelijke goedkope huurwoning. Vaak wordt er gebruik gemaakt van flexwoningen door mensen die pas gescheiden zijn. Ook gezinnen die hun huis verkochten en nog geen nieuwe woning hebben, zijn enorm geholpen met een flexwoning. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer buitenlandse werkkrachten in Nederland te vinden, de zogenaamde arbeidsmigranten. Flexwoningen zijn voor deze migranten vaak de enige mogelijkheid om een nieuw leven in Nederland op te bouwen. Met een flexwoning beschikken ze namelijk over een volwaardig en betaalbaar huis met voldoende privacy. Ook hun werknemer is gebaat bij deze vorm van wonen. Het is voor hem namelijk enorm praktisch dat alle werknemers bij elkaar wonen. Bovendien gaat de kwaliteit van de woningen er ook steeds op vooruit. Zo wordt er tegenwoordig een parkeergelegenheid voorzien en is er voldoende ruimte om te ontspannen.

Is flexwonen iets voor jou?

Kies je voor een flexwoning, dan vraagt dit wel enige flexibiliteit van jouw kant. Je komt meer dan waarschijnlijk in een gebouw terecht waar verschillende nationaliteiten van alle leeftijdsgroepen onder één dak wonen. Iedereen heeft dus ook een verschillende achtergrond en andere gewoontes. Gelukkige hebben jullie één en hetzelfde doel: op een goede en respectvolle manier samenwonen. Neem dus een tolerante houding aan en sta open voor contact met je buren. Let goed op elkaar en help waar nodig. Zo creëren jullie een leuke en gezellige gemeenschap en wie weet ontstaan er wel vriendschappen voor het leven!

gray fabric sofa inside room